Op naar je droomhuis

Het kopen van een woning is een bijzonder moment in je leven. Hiervoor moet je dan ook de juiste afwegingen maken. Kan je daar wel wat hulp bij gebruiken? Dan is de aankoopbegeleiding van Peltenburg Makelaardij & Taxaties een slimme zet.
 
Bij de aankoop van een woning komt er van alles op je af. In een persoonlijk gesprek leggen wij uit hoe we het aankoopproces kunnen begeleiden. Samen beoordelen we bij welke stappen onze deskundigheid welkom is. Het is maar net hoeveel moeite je wilt besparen.
 
1. Objectieve kijk bij bezichtiging
Als je je zinnen hebt gezet op een woning, volgt een afspraak met de verkopend makelaar om het huis te bezichtigen. Houd je daar een goed gevoel aan over, dan is het verstandig om bij de tweede bezichtiging een aankoopmakelaar mee te nemen. Beantwoordt het huis werkelijk aan je woonwensen? Wij hebben de expertise in huis als het gaat om prijsstelling, staat van onderhoud, energiezuinigheid en toekomstgerichte verbouwingsmogelijkheden.

2. Voorkom teleurstelling achteraf
Als kopende partij heb je een onderzoeksplicht wat betreft de staat van de woning. Daarom kan het nodig zijn om zaken helder te krijgen met bijvoorbeeld een bouwkundig onderzoek of een onderzoek naar kadastrale gegevens. Wij adviseren of het nodig is om een keuring uit te laten voeren en geven je adressen van bouwkundige keurders.

3. Laat onderhandelen over aan de professional
Het uitbrengen van een scherp, realistisch bod en onderhandelen over de prijs is voor de meeste kopers geen alledaagse bezigheid. Deze cruciale fase kan je met een gerust hart aan ons overlaten. Met ons inzicht in de marktwaardes van vergelijkbare woningen en onderhandelingservaring sta je sterker. Bovendien zijn wij als aankopend makelaar niet emotioneel betrokken, wat een gunstig effect heeft op de uiteindelijke condities zoals prijs en voorbehouden.

4. Veilig je handtekening zetten
Hoe weet je of alles correct is vermeld in de akte? Met de controle van alle gegevens door je aankoopmakelaar weet je zeker dat alles in orde is. Ook bij vragen over de betekenis van bepaalde artikelen krijg je helderheid. Zo kan al jouw aandacht uitgaan naar het rond krijgen van de financiering van je woning.

5. De sleutel, gefeliciteerd!
Het is zover: de laatste stap in het aankooptraject vormt de overdracht. Bij de inspectie voorafgaand aan de officiële overdracht loop je samen met de aankoopmakelaar de woning door. Hierna kan je veilig je handtekening zetten bij de notaris. Tijd voor de sleuteloverdracht van je nieuwe huis!


Wat kan aankoopmakelaar Richard voor je betekenen?

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring